<style>.lazy{display:none}</style>Halk Eğitim Merkezleri Kursları Sıkça Sorulan Sorular
Ücretsiz Kurslar Kurs Veren Belediyeler Halk Eğitim Merkezi

Halk Eğitim Kursları Sıkça Sorulan Sorular

Halk Eğitim Kursları Sıkça Sorulan Sorular

Halk Eğitim Kursları Sıkça Sorulan Sorular

Halk Eğitim Kursları Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevapları.
Halk Eğitim Merkezlerinde Taleplere Göre Her Türlü Kurs Açılabilir. Toplam 3843 Farklı Branşta Kurs Açılabilir. Talep Olan Bir Kursun Açılması İçin En Az 12 Kişilik Grup Oluşması Gereklidir. Okuma Yazma Ve Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Kursları İçin 12 Kişilik Grup Sayısı Aranmaz.

Kurs Kayıtları
Kurslara Yılın 12 Ayında Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sisteminden Kayıt Olunabilir, Kurs Açılması Talebinde Bulunulabilir.

Halk Eğitim Merkezlerinde Mesleki Ve Teknik, Sosyal Ve Kültürel Ve Okuma Yazma Kursları Açılır.

Halk Eğitim Mesleki Ve Teknik Kurslar: Meslek Edindirmek, Beceri Kazandırmak Ve Kişileri Yönlendirmek Amacıyla Beceri Geliştirme Kursları Düzenlenir. Mesleki Kurslar İş Gücü Piyasasının İhtiyaç Duyduğu Nitelikteki Meslek Elemanlarını Yetiştirme Üzere Düzenlenir. Meslek Edindirme Kurslarına Örnek Olarak Bilişim Teknolojileri Alanında Açılan Bilgisayar Kursları, Muhasebe Ve Finansman Alanında Açılan Kurslar, El Sanatları Kursları, Emlak Danışmanlığı, Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kursları, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Kursları Vb. Kurs Programları Sayılabilir.

Okuma Yazma Kursları: Zorunlu İlköğretim Çağının Dışına Çıkmış Okuma Yazma Bilmeyen, Okuma Yazma Bilip İlköğretim Eğitimini Tamamlamamış Olanlara Yönelik Okuma Yazma Kursları Açılır. Okuma Yazma I. Kademe, Iı. Kademe, I. Kademe Seviye Tespit Sınavı Ve Iı. Kademe Seviye Tespit Sınavı Olarak Açılır.

Sosyal Ve Kültürel Kurslar: Kişilere Sosyal Ve Kültürel Ve Sportif Nitelik Bilgi Ve Beceri Kazandırmak, Toplumun Kültür Seviyesini Yükseltmek Amacıyla Düzenlenen Kursları. Sosyal Ve Kültürel Kurslara Örnek Olarak Resim, Spor, Kişisel Gelişim, Yabancı Dil, Müzik Kursları Sayılabilir.


Halk Eğitim Merkezlerinde Kurslar Haftanın Yedi Günü, Sabah, Öğle, Akşam, Tam Gün Grupları Olarak Açılabilir. Kurslara Kayıt İçin Kimlik Fotokopisi Ve Kursun Türüne Göre Öğrenim Belgesi Fotokopisi İstenir. Hem Modülü Olan Kurslar Taleplere Göre Açılabilir. En Az 12 Kişilik Grup Oluşması, Uygun Sınıfın Bulunması Ve Usta Öğretici Bulunduğu Durumlarda Talep Olan Kurs Açılır. Örnek Olarak Makine Nakışları Kursunun Açılması İçin Yeterli Talep Ve Makine Nakışı İçin Sınıfta Yeterli Sayıda Makinenin Bulunması Gereklidir. Piyano Kursu Açılması İçin Sınıfta Piyano Bulunmalıdır. Kurslar Her Yaş Gruplarına Göre Açılabilir. Daha Çok 13 Yaşını Dolduranlara Yönelik Kurslar Açılır. Okullar Hayat Olsun Projesi Kapsamında Alt Yaş Gruplarına Yönelik Kurslar Açılabilir. Ebeveyni Kurslara Kayıtlı Olanlara Yönelik 37-72 Ay Çocuklara Yönelik Oyun Odası Kursları Açılabilir.

Halk Eğitim Merkezlerinde Açılan Tüm Kurslar İçin Devam Zorunludur. Kursun Toplam Eğitim Süresinin 5/1’inden Fazla Devamsızlık Yapan Kursiyerler Sertifika Alma Hakkını Kaybeder. Örneğin 80 Saat Toplam Eğitim Süresi Bulunan Bir Kurs İçin En Fazla Yapılabilecek Devamsızlık Süresi 80/5= 16 Saattir. Kurs Günde 4 Saat Olarak Açılmışsa En Fazla 4 Gün Devamsızlık Hakkı Bulunmaktadır. Kurs Sonunda Başarılı Olan Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika Verilir. Başarısız Olan Kursiyerlere İstemeleri Durumunda Kursa Katıldığına Dair Katılım Belgesi Verilir. Kurs Sonunda Sertifikalar Ortalama 15 Gün İle 1,5 Ay Arasında Alınabilir. Halk Eğitim Merkezleri Kurs Sonlarında Sergiler Düzenlerler. El Sanatları Kursları İçin Kullanılan Malzemeler Kursiyer Tarafından Alınır. Bilgisayar Ve Benzeri Kurslar İçin Ders Kitapları Kursiyerler Tarafından Alınır. İstemeyen Kursiyer Kitap Almak Zorunda Değildir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. Derya dedi ki:

    Halk eğitime bağlı ücretli usta öğretici hocasının sınıf içinde düzeni bozan hocaya kursiyerlere iftira atan habire şikayette bulunan kurum içersindeki konuşulan şeyleri sağda solda yanlış şekilde anlatan hocaya ithamda bulunup saygısızlık yapan öğrenciye öğretmen kursunda devamlılığını istememesi durumunda ne yapması gerekir Not.Yaşanan sıkıntıları müdüre anlatıp müdürün sadece kursu kapatabilirsin demesi zorla tutanak tutturulması durumunda öğretmen hakkını nasıl savunabilir cevap verirseniz sevinirim teşekkürler bu arada sıkıntı çıkartan öğrencinin müdürle bağlantısı bir tanıdığı olduğu biliniyorsa ne yapılabilir.

    1. Halk Eğitim Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Olarak Hizmet Vermektedirler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İle Görüşülebilir.

  2. ESMA ZEYNEP SAVCI dedi ki:

    SELAM GİTAR KURSU VAR MI

    1. Popüler gitar 320 saat ve klasik gitar 240 saat kursları açılabilmektedir. e-yaygın sisteminden kurslara kayıt olunabilir.

  3. Ayşenur dedi ki:

    El sanatlarında sınav ürünü adı altında bizden ürün hazırlayıp hocamıza teslim etmemiz isteniyor böyle bir zorunluluk varmı.

    1. Kurslarda Başarının Değerlendirilmesi
      1) Kurslarda Başarı, Programın Özelliğine Göre Ders Öğretmeni Tarafından Değerlendirilir.
      2) Değerlendirme; Yazılı, Uygulamalı Sınavlar Veya Varsa Ödev Ya Da Projelere Göre Yapılır. Birden Fazla Sınav Şekli İle Sınavı Yapılan Kursun Puanı, Bu Sınavların Aritmetik Ortalaması İle Belirlenir. Bu Puan, Kursun Başarı Puanı Olarak Değerlendirilir.
      3) Modüler Eğitim Uygulanan Programlarda Her Modülün Sonunda Başarı Değerlendirmesi Yapılır. Puanlar Elektronik Ortamda Sisteme Girilir.
      4) Programların Özelliğine Göre Sınavlar Ve Başarı Değerlendirmesi Bilişim Teknolojisi Kullanılarak Da Yapılabilir.
      5) Kursiyerlerin Sağlık Durumları Veya Bedensel Engelleri Nedeniyle Bazı Derslerdeki Sınavlar, Durumlarına Uygun Sınav Yöntemiyle Yapılır.

  4. Fatma karadag dedi ki:

    Aydın/ nazilli de bulunan halk eğitim merkezi bilgisayar isletmenligi kurs kaydı için ziraat bankasına 50 TL yatirmami istedi.halk eğitim merkezlerinin bu tür uygulaması var ki

BİR YORUM YAZ