<style>.lazy{display:none}</style>Halk Eğitim Geleneksel Türk Mutfağı Kursu Katılım Koşulları
Ücretsiz Kurslar Kurs Veren Belediyeler Halk Eğitim Merkezi

Halk Eğitim Geleneksel Türk Mutfağı Kursu

Halk Eğitim Geleneksel Türk Mutfağı Kursu

Halk Eğitim Geleneksel Türk Mutfağı Kursu

Halk Eğitim Geleneksel Türk Mutfağı Kursu Eğitim Süresi 168 Saattir. Türkiye Geneli Halk Eğitim Merkezlerinde Kişisel Gelişim Alanı Altında Taleplere Göre Açılabilen Geleneksel Türk Mutfağı Kursuna 13 Yaşının Tamamlamış Olan, En Az Okuma Yazma Bilenler Katılabilir.

Kursta Devam Zorunlu Olup Kursun Sonunda Başarılı Olan Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Kurs Bitirme Sertifikası Verilir.

Kursiyerler Kurs Süresinde Türk Mutfağını Özgü Çorba Pişirme, Sebze Yemekleri Pişirme, Kuru Baklagil Yemekleri Pişirme, Türk Mutfağını Özgü Dolma Ve Sarmaları Pişirme, Et Ve Sakatatları Pişirme, Makarna Çeşitlerini Bitirme, Komposto Ve Hoşaflar Hazırlama Bilgi Ve Becerisini Kazanırlar.

Halk Eğitim Geleneksel Türk Mutfağı Kursu Kursun Konuları
24 Saat Süreli Türk Mutfağına Özgü Çorbalar
Karalahana, Bakla, Bamya, Semizotu Çorbası, Tarhana, Un Çorbası, Bulgur, Mısır Çorbası, Süt Çorbası, Yayla, Ezogelin, Yeşil Mercimek, Maş Çorbası, Erzincan Çorbası, Kelle Paça, Düğün, Yuvalama, İşkembe Çorbası

24 Saat Süreli Türk Mutfağına Özgü Sebze Yemekleri
Türk Mutfağında Yapılan Musakka, Oturtma, Bastı, Mücver, Güveç, Tava, Kavurma, Silkme, Yöresel Sebze Yemekleri. Soğuk Sebze Yemekleri, Zeytinyağlı Yaz Sebzeleri, Zeytinyağlı Taze Fasulye, Zeytinyağlı Taze Bakla, İmambayıldı, Zeytinyağlı Enginar, Zeytinyağlı Pırasa, Kereviz, Pilakiler, Sebze Kızartmaları, Yöresel Zeytinyağlı Yemekler.


24 Saat Süreli Kuru Baklagil Yemekleri
Kuru Baklagillerin Özellikleri, Saklanması, Pişirmeye Hazırlık, Kuru Baklagillerle Sıcak Yemek Hazırlama, Kuru Baklagillerle Soğuk Yemek Hazırlama, Süsleme Ve Servise Hazırlama.

24 Saat Süreli Türk Mutfağına Özgü Dolma Ve Sarmalar
Malzeme Seçme Ve Ön Hazırlık, Dolma Ve Sarma Hazırlamada Kullanılan Sebzeler, Sarma Çeşitlerinde Kullanılan Sebzeler, Dolma Çeşitlerinde Kullanılan Sebzeler, Dolma Ve Sarma Hazırlamada Kullanılan İç Gereçler, Zeytinyağlı Dolma Ve Sarmalar, Etli Dolma Ve Sarmalar, Et Dolmaları, Kümes Hayvanları İle Dolma Ve Sarmalar, Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar, Servise Hazırlama.

24 Saat Süreli Türk Mutfağına Özgü Makarnalar
Erişteler, Erişte Pişirme, Mantı, Mantı Pişirme, Soslar, Baharat Ve Otlar, Servise Hazırlama.

24 Saat Süreli Türk Mutfağına Özgü Et Ve Sakatat Yemekleri
Kebaplar, Türk Mutfağına Özgü Kebap Çeşitleri Ve İşlem Basamakları, Köfteler, Sakatat Yemekleri.

24 Saat Süreli Türk Mutfağında Komposto Ve Hoşaflar
Komposto Ve Hoşaf Ön Hazırlığı, Komposto Ve Hoşafları Hazırlamada Kullanılan Meyve Çeşitleri, Komposto Ve Hoşaf Pişirme, Servise Hazırlama.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Nezaket dedi ki:

    Aşcılık yapmak öğrenmek kendimi geliştirmek istiyorum

  2. Ahmet Anbar dedi ki:

    hizmetler güzel.Türk mutfağı,dünya mutfağı veya ahçılık kursları açılırsa haber vermenizi rica ederim.

BİR YORUM YAZ